Hiç kimse işlemiş olduğu suç ispatlanmadan mahkum edilemez insan istedikleri gibi giyinmeden istedikleri gibi düşünmeden nasıl özgür olabilirler ki... Günümüz Türkiyesinde neredeyse son yarım yüzyıldır değiştirileb ve hatta halktan saklanmaya çalışılan gerçekler için türban da önemli bir yer almış son 10 yılda gündem türban üzerine yoğunlaştırılarak halkın bilinçlenmesi engellenmiştir.
YAZAN
TARİH 15 Nov 2008 - 15:28
KESİNLİKLE ÜNÜVERSİTE DE OLMAMASI GEREKİR TÜRBAN ASKERLERDE ŞORT VE TİŞÖRTLE DEVLET DAİRESİNDE ÇALIŞANLARDA MİNİ ETEKLER DAR DÜŞÜK BELLİ KOTLAR GİYSİN O ZAMAN YANİ
mehmet ve adnan bey isteyen örtünür isteyen örtünmez çünki her insan özgürdür ama ben hiç anlamıyorum ki sizler hala nasıl oluyoda kuran daki kelimelerianladığınızı ve türkçesini nasıl söyleyebildiğinizi çünki kuran türkçe meali ile inmemiş hatta arapça olarak bile inmemiş çünki hz.muhammet efendimiz arapça bilmesine rağmen niye okuyamamış o zaman melek ler peygamberimize 3 defa oku dediğin den sonra allah ın izniyle lutfuyla okumaya başlamıştır bu demek oluyoki kuran ne arpça dır nede türçe meali olabilir dinimi seviyorum allah vardır ve tektir inançlı biriyimdir ama başımı örtmem kapalıda giyinmem o insanın inancıyla bağlıdır yani içindedir başı örtmekle yada kapanmakla değil anlıycağınız öyleyse eğer yabancı uyruklu insanların hiç biri cennete gitmiyodur heralde ama hiç sanmıyorum
YAZAN
TARİH 7 Apr 2008 - 19:30
KISSADAN HİSSE
Türban dedikleri benim anladıgım kadar yüz yılın modasıdır.baş örtüsü nerede annelerimizin taktıgı.türban nerede.türban bana göre modadır beyler bayanlar dinsel yönden hiçmi hiç bir anlamı yoktur yalnız annelerimizin babaanlelerimizin başlarına taktıkları baş örtüsü vardır.daha fazla sorun yapmayın burası türkiye cumhuriyeti dir malezya.iran.arabistan.degil anlayın artık kimin arabasına biniyorsanız o arabadan inin gerçekleri görün bir türban nelere mal oldu yazık.
YAZAN TRAKYALI
TARİH 7 Apr 2008 - 11:48
Ahzab Suresi:
Ahzab Suresi:
59— Ey Peygamber! Kendi eşlerine, kızlarına ve Müslüman kadınlarına de ki: Dış elbiselerini (sokak kıyafetlerini) üzerlerine alıp örtünsünler. Bu onların (iffetli) tanınmalarına, eziyet edilmemelerine daha uygun olanıdır. Allah, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.
İniş Sebebi
Asr-ı Saadet'in ilk yıllarında Arap kadınları pek örtünmezlerdi. Kimi gerdanını açık tutar, kimi yandan yırtmaçlı entari giyerek bacak ve baldırını teşhir ederdi. Kadının annelik vakarını koruyan ciddi tesettür yok gibiydi.
Aynı zamanda helalar evlerden uzak yerlerde bulundurulurdu; o bakımdan kadınlar akşam karanlığı çökünce tabii ihtiyaçlarını gidermek üzere helaya yönelirlerdi. Dışarı çıkan kadınların hür ve câriye olduğu tefrik edilmediğinden yolda sarkıntılık yapanlar eksik olmaz; o yüzden birtakım çirkin olaylar meydana gelirdi.
YAZAN
TARİH 27 Mar 2008 - 11:37
baş örtülü hnımlar kesinlikle haklıdır
ben üniversite öğrencisiyim eğer erkek arkadaşlar uzun saç küpe ile girebiliyosa baş örtülü bayanlar haliyle girmesi lazım